TERMENI ȘI CONDIȚII
Vizitarea sau folosirea, produselor vizualizate pe site-ul www.racordex.ro implica acceptarea Condițiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea in bune condiții a site-ului, se recomanda citirea cu atenție a Termenilor și Condițiilor.
COMERCIANTUL ONLINE
www.racordex.ro este un serviciu online. www.racordex.ro  este administrat de SC RACORDEX SRL cu sediul in Strada Florilor 259, Bălțătești, Neamț 617025
România, inregistrata la O.R.C. nr. J27/684/1991, CUI RO2006352,email office@racordex.ro.
Ne rezervam dreptul de a efectua modificări ale acestor Termeni și Condiții precum și orice modificări site-ului www.racordex.ro fără o notificare prealabila. Accesând pagina Termeni și Condiții, puteți citi întotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi.
PROPRIETATEA INTELECTUALA ȘI DREPTURILE DE AUTOR
Intregul continut al site-ului www.racordex.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, scripturi și orice alte date, este proprietatea SC RACORDEX SRL sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul www.racordex.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail office@racordex.ro.
ÎNREGISTRAREA CA UTILIZATOR
Site-ul www.racordex.ro poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționata de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont pe site). Pentru a beneficia însa de anumite servicii oferite de site, cum ar fi primirea newsletter-ului www.racordex.ro, este necesar sa vă înregistrați ca utilizator (sa va creați cont de utilizator pe site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare a www.racordex.ro și a Politicii de confidențialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuala a raporturilor dintre utilizatori și Societate.
www.racordex.ro își rezervă dreptul de închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri la propria sa discreție.
Întrucât prevederile Termenilor și condițiilor de utilizare pot fi modificate, va rugăm sa le recitiți periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, va rugam sa nu mai accesați/folosiți serviciile www.racordex.ro. Dacă folosiți acest site sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialitate datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe site și sunteți de acord sa vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate în contul dvs. de utilizator.
Orice persoana fizica sau juridica care accesează acest Site confirmă că a citit și acceptat acești termeni și condiții în totalitate. În cazul în care nu acceptați termenii și condițiile prezentate, va rugăm să nu mai utilizați acest site. www.racordex.ro este un site proiectat de SC RACORDEX SRL. Dreptul de proprietate asupra acestuia revine SC RACORDEX SRL și își rezervă dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adaugă și/sau retrage în parte sau în întregime Termenii și condițiile. Cea mai recenta versiune a Termenilor și Condițiilor poate fi citita oricând folosind legătura „Termeni și condiții” din josul paginilor site-ului.
DATELE PERSONALE / POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
Prin înregistrarea ca utilizator al www.racordex.ro vă vom solicita o serie de date personale, precum numele și prenumele, adresa de e-mail, data nașterii, dar și alte informații cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.racordex.ro. De asemenea, pentru a vă abona la newsletter-ul sau alertele www.racordex.ro va trebui sa ne comunicați o adresa de email valida, precum și alte date legate de dvs. Aceste date personale vor fi folosite exclusiv de societatea care operează www.racordex.ro, în scopurile pentru care au fost colectate și pentru care v-ați exprimat acordul. Ele nu vor fi înstrăinate către terți.
Informațiile despre dvs. pot fi folosite de SC RACORDEX SRL doar în scopuri asociate comercializării serviciilor și produselor de pe siteul www.racordex.ro: procesarea cererilor, ofertarea de produse, soluționarea cererilor, întrebărilor sau a reclamațiilor făcute de către dumneavoastră,  contactarea, inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon, în legătura cu oferte de produse și servicii ale racordex.ro sau în legătură cu produse și servicii care credem ca ar putea fi de interes ca în cazul unor promoții, oferte special.
Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificata și completata și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, SC RACORDEX SRL, proprietarul acestui website, va administra în condiții de siguranța și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre Dvs. Vă informăm ca datele personale pe care ni le furnizați sunt prelucrate în scopul oferirii în condiții optime a serviciului web disponibil pe acest website. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a va adresa justiției. Totodată, aveți dreptul sa va opuneți prelucrării datelor personale care va privesc și să solicitați ștergerea datelor.
Furnizarea informațiilor personale
Furnizarea serviciilor de pe www.racordex.ro va începe imediat după îndeplinirea tuturor formalităților de înregistrare cerute. Informațiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optând pentru înregistrare, vă obligați să ne furnizați corect numele, adresa și alte informații utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informații, accesați contul dumneavoastră. Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale sunteți responsabil pentru toate acțiunile care decurg din folosirea acestora. SC RACORDEX SRL nu poate fi făcuta responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijentei utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea contului și parolei sale.
Securitatea datelor personale
Datele dumneavoastră personale vor putea fi utilizate de catre SC RACORDEX SRL pentru informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre acțiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc.  Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul efectuării oricăror verificări justificate în baza legii.  Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. SC RACORDEX SRL se angajează în fața clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii și să le utilizeze strict pentru uzul relației de afaceri dintre client și SC RACORDEX SRL. Acest site folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se afla în controlul nostru. SC RACORDEX SRL se obligă să respecte drepturile dumneavoastră conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastră trimisă la adresa office@racordex.ro, se obligă: să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date; să înceteze prelucrarea datelor dumneavoastră personale. SC RACORDEX SRL certifică faptul ca vă respectă drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, precum a Ordonanței nr. 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanta cu modificările ulterioare. Printre aceste drepturi se număra (enumerarea neavând un caracter limitativ):
1. dreptul de a cere de la SC RACORDEX SRL să vă confirme dacă prelucrează sau nu datele dumneavoastră personale, în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
2. dreptul de a cere de la SC RACORDEX SRL să rectifice, actualizeze, blocheze sau șterge, în mod gratuit, acele date furnizate a căror prelucrare nu este conforma dispozițiilor Legii nr. 677/2001;
3. dreptul de a cere SC RACORDEX SRL să înceteze, în mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
Orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului www.racordex.ro sau de a afecta performantele serverului pe care rulează site-ul www.racordex.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.racordex.ro și va pune în mișcare cercetarea penala împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.
PREZENTAREA SERVICIILOR ȘI DESCRIEREA PRODUSELOR
SC RACORDEX SRL își rezervă dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra datelor tehnice prezente pe site-ul www.racordex.ro, fără o înștiințare prealabila. Descrierile produselor  prezente pe site-ul www.racordex.ro au caracter informativ și nu reprezinta o obligație contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.racordex.ro au caracter informativ și pot exista diferențe între acestea și produs.
SC RACORDEX SRL nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi făcută responsabilă pentru orice pagube apărute prin folosirea produselor achiziționate în urma recomandărilor prezentate pe acest site, în alte scopuri decât cele menționate de producător.
racordex.ro folosește descrieri sugestive pentru produsele sale și garantează acuratețea informațiilor de pe acest site. Pozele au titlu informativ.

GARANȚII ȘI LIMITĂRI
www.racordex.ro nu oferă nici o garanție, expresă sau implicită, în ceea ce privește acest site. Tot ceea ce ține de acest site este oferit ca atare, atât timp cat este disponibil și fără o altă garanție. SC RACORDEX SRL nu își asumă nici o responsabilitate în cazul în care site-ul nu poate fi accesat de către utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale. Pentru eventualele erori în folosire apărute din cauza unor modificări, setări, upgrade-uri etc. făcute de societatea de hosting ne cerem scuze, dar întreaga responsabilitate ii revine gazdei. SC RACORDEX SRL își rezervă dreptul ca în orice moment sa schimbe în parte sau în totalitate conținutul informațiilor prezentate pe site, fără o notificare prealabila a utilizatorilor. SC RACORDEX SRL își rezervă dreptul de a suspenda sau desființa acest site fără o notificare prealabila a utilizatorilor. SC RACORDEX SRL nu face nici o referire pe acest site la compatibilitatea dintre calculatorul utilizatorilor și acest site. Acest site va fi accesat de buna voie, iar utilizatorii își vor asuma în mod irevocabil și necondiționat responsabilitatea pentru accesarea acestui site.
RECENZII, COMENTARII, COMUNICĂRI ȘI ALTE TIPURI DE CONȚINUT
Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; pot trimite sugestii, idei, pot pune întrebări, pot propune articole sau alte tipuri de materiale, atâta timp cat conținutul acestora:
– nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale;
– nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instiga la ura sau intoleranta pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuala, mesaj colective sau alte forme de „spam”.
În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false. www.racordex.ro își rezervă dreptul, dar nu are obligația de a elimina sau edita toate tipurile de conținut postate de către utilizatori și nu are obligația de a revedea periodic acest conținut. Odată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.racordex.ro, transmiteți (în afara cazurilor în care SC RACORDEX SRL indica altfel), drepturile de proprietate intelectuala, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. SC RACORDEX SRL are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice țară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.racordex.ro, cedați dreptul SC RACORDEX SRL de a folosi numele dvs. în relație cu materialele postate; garantați că dețineți sau controlați într-o altă forma dreptul de proprietate intelectuala asupra materialelor pe care le postați, ca materialele postate nu violează niciuna dintre condițiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor și alte forme de conținut din partea utilizatorilor, ale www.racordex.ro
www.racordex.ro are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau șterge orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe site. www.racordex.ro nu este responsabil și nu își asuma responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de către alte terțe parți pe site. www.racordex.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatori.
FORȚA MAJORĂ
www.racordex.ro, afiliații sau/și în general furnizorii de produse sau servicii către www.racordex.ro nu pot fi făcuți responsabili pentru nicio întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect în cauze care nu depinde de voința www.racordex.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la www.racordex.ro, lipsa funcționarii conexiunii la internet, lipsa funcționarii conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.racordex.ro, erorile de operare, precum si cazurile de fora majora stipulate de legislația în vigoare.
PUBLICITATEA
www.racordex.ro poate afișa în paginile sale reclame la produsele din oferta sa, precum și la produse ori servicii aparținând terților. Prin utilizarea www.racordex.ro și prin acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.
RECLAMAȚII PRIVIND ÎNCĂLCAREA LEGII REFERITOARE LA PROTEJAREA PROPRIETĂȚII INTELECTUALE
www.racordex.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuala a terților Dacă ați observat ca site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuala, vă rugam să ne trimiteți o înștiințare la adresa de e-mail: office@racordex.ro sau sa ne contactați la numerele de telefon afișate la capitolul Contact.
LIMITĂRI PRIVIND UTILIZAREA ANUMITOR TEHNICI DE COMUNICAȚIE LA DISTANTA
Art. 1. – Armatoarele tehnici de comunicație la distanta necesita acordul prealabil al consumatorului:
1. a) sistem automatizat de apel fără intervenție umana (automat de apel);
2. b) tele copiator (fax)
3. c) adresa de posta electronica (e-mail)
Art. 2. – Utilizarea altor tehnici de comunicație individuala la distanta în afara celor prevazute la art. 1 nu este permisa dacă există un refuz manifestat de consumator.
Lista cuprinzând tehnicile de comunicație la distanta
1. a) imprimat neadresat;
2. b) imprimat adresat;
3. c) scrisoare tipizata;
4. d) publicitate tipărita cu bon de comanda;
5. e) catalog;
6. f) telefon cu intervenție umana;
7. g) telefon fără intervenție umana (automat de apel, audio text);
8. h) radio;
9. i) videofon (telefon cu imagine);
10. j) video text (microordinator, ecran TV cu tastatura sau ecran tactil);
11. k) posta electronica (e-mail);
12. l) tele copiator (fax);
13. m) televiziune (teleshoping).
LITIGII
Prin vizualizarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoștința asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice disputa de orice fel care ar putea sa apară intre utilizator si SC RACORDEX SRL. În cazul unor eventuale conflicte între SC RACORDEX SRL și clienții săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabila în minim 30 de zile lucrătoare.
Dacă rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi soluționat în instanța competenta în conformitate cu legile romane în vigoare.
Termeni și condiții generale
Societatea furnizoare se obligă să facă toate demersurile în vederea comunicării de informații corecte, complete și actualizate referitor la produsele afișate pe site.
Societatea furnizoare nu poate garanta că site-ul, serverele pe care este găzduit sau e-mailurile trimise nu conțin erori, omisiuni, defecțiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alți factori similari inerenți în condițiile operării în mediu virtual.
Societatea furnizoare ași declină răspunderea pentru omisiunile sau inadvertentele care pot interveni în redactarea sau prezentarea informațiilor de pe site, inclusiv cele care provin din operațiuni care din considerente tehnice nu se pot actualiza în timp real.
Utilizatorul folosește site-ul pe riscul propriu, societatea furnizoare fiind liberă de orice răspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informațiilor de pe site.
Destinatarul comerciant acționează pe riscul propriu, dacă a știut sau ar fi trebuit să știe, în concordanța cu practicile comerciale curente sau ca urmare a folosirii procedurilor convenite expres cu emitentul, că informația conținută într-un mesaj electronic a fost alterată în timpul transmiterii sau prelucrării sale.
Niciuna dintre parțile contractuale nu poate fi trasă la răspundere pentru neexecutarea (totală/parțială) sau executarea cu întârziere a obligațiilor sale, dacă acestea au fost cauzate de forță majoră. Parțile își vor aduce la cunoștință de îndată cazul de forță majoră și vor lua toate măsurile necesare în vederea limitării consecințelor evenimentului.
Societatea furnizoare nu poate fi făcută răspunzătoare pentru nicio pierdere în situația în care aceasta este cauzată de nerespectarea prezentelor termene și condiții ale contractului și ale celorlalte instrucțiuni menționate pe site. Societatea furnizoare nu răspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a refuncționării site-ului. Societatea furnizoare nu este responsabilă pentru daune de orice fel pe care clientul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către societate a oricăreia din obligațiile sale și pentru daune care rezultă din utilizarea produselor și serviciilor afișate pe site.
DIVERSE
Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții clientul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din vizitarea www.racordex.ro.